Derneğimizin Mayıs ayı Tecrübe Konuşuyor Seminerlerinin konuğu Abdulkerim ERDOĞAN oldu.Anasayfaya Dön

Kalem Derneği bünyesinde her ay gerçekleştirilen “Tecrübe konuşuyor" seminerlerinin Mayıs ayı konuğu Ankara Şehir Tarihçisi, araştırmacı, yazar Sayın Abdulkerim Erdoğan oldu.

1957 yılında Ankara”nın Bala ilçesinde doğan yazar 1976 yılında Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Aylık yayınlanan dergilerde (Hilal ve Vesika) yazı işleri müdürlüğü ve teknik yönetmenlik yaptı. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünde uzun yıllar hizmet eden, Ankara tarihi ve kültürü üzerine yayın faaliyetleri ve araştırmaları bulunan Sayın Erdoğan ın 50 nin üzerinde yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

Sayın Abdulkerim Kerim Erdoğan' ın vermiş olduğu seminerde, edindiği engin bilgilerini katılımcılarla paylaştı.

Tarih boyunca Ankara'nın ev sahipliği yaptığı medeniyetler, Friglerden , Osmanlıya, günümüze kadar geçirdiği süreçler.
Ankara'nın manevi şahsiyetleri,
Ankara kalesi ve çevresinin tarihi incelemesi ve Ankara kalesi civarında bulunan eşsiz medeniyet eserleri.
Ankara' nın gizli kalmış tarihi ve manevi değerlerinin kaybolmuş eserleri.

Seminer sonunda katılımcılar tarafından Ankara tarihi ile ilgili bilinmeyen, merak edilen hususlar Sayın Erdoğan tarafından yanıtlandı.

Günün anısına ithafen Sayın Erdoğan'a plaket takdim edildi. 01/06/2016