Anasayfaya Dön

Bir Çınarın Gölgesinde Yüz Fidan

Kalem Akademi “Bir Çınarın Gölgesinde Yüz Fidan" Projemiz ile Genç arkadaşlarımıza Projenin Başvuru aşamasında Gerekçelerinin çözümü ve amaçlarına uygun belirlenmiş faaliyetleri ile birlikte uyumlu bir şekilde hareket edilmiştir.

Genç arkadaşlarımızın Milli, Manevi ve Kültürel yönlerinin gelişimini sağlamaya yönelik faaliyetler harfiyen yerine getirilmiş ve genç arkadaşlarımızın olabildiğince etkin ve verimli zaman geçirmelerinin de önü açılmıştır.

Proje başvurularında belirlemiş olduğumuz amaçları tekrardan açıklayacak ve anımsayacak olursak;

Gençliğimizin genel sorunlarına bakıldığında;

Ülkemiz gençliği bugünkü iletişim çağında bilgiye ulaşmada zorluk çekmezken, gelişen teknoloji, bilgisayarlar gençliğimizi asosyal bir hale getirmektedir. Gençler arkadaşlıklarını bilgisayarlar üzerinde yapmakta, sosyal hayattan uzak sanal arkadaşlıklar kurmaktalar. Aynı zamanda internet üzerinden edinilen bilgiler teorikte kalmakta ve gençler edindikleri bilgileri pratik hayata aktarmakta zorlanmaktalar. Özellikle iş hayatına katılan gençler asosyal bir ortamdan geldikleri ve internet bilgilerine dayalı altyapı ile iş hayatında zorluk çekmekteler. Bu da gençliğimizin hayat standardını düşürmekte ve gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Diğer yandan bu güne kadar bilinen yöntemlerle yetişen gençliğimiz tek tip hale gelerek farklı yeteneklere sahip gençler yetişmemektedir.

Türkiye'nin sosyal, tarihi ve dini değerlerini yaşamına yansıtmış ve sadece gençlere değil tüm topluma örnek model teşkil eden Önemli Şahsiyetlerin önderliğinde gençlerimize ulaşmayı, onları örnek model olacağını düşündüğümüz kişiler ile buluşturmayı ve gençlerin geniş görüşlülük sahibi bireyler olarak yetişmelerini amaçlamaktayız.

Bu amaçlar doğrultusunda genç arkadaşlarımıza ilgileri ve istekleri de dikkate alınarak gerek Bakanlığımızın desteği gerek ise Kalem derneğinin kendi imkânları doğrultusunda programlar uygulandı.

Diğer Projelerimiz