Anasayfaya Dön

KARDEŞ OLMAYA GELDİK PROJESİ

KARDEŞ OLMAYA GELDİK PROJESİ ile Ankara'da bulunan üniversitelerde eğitim gören 20 civarında Başarılı ve Milli ve Manevi değerlerine bağlı genç Afrika'nın güvenli ancak Türk İnsanının yardım ve hoşgörüsüne muhtaç ülkelerine 30 günlüğün e gidecekler ve oralarda bulunan proje ortağı Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği yapılarak Gönüllülük çalışmalarına destek olacaklardır.

Projemizin ilk aşaması Proje Görsellikleri ve Tanıtımlarını kapsamaktadır. Bu aşamada proje adına sosyal medya hesapları açılacak ve proje ortağı Sivil Toplum Kuruluşları ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal Medya Hesapları üzerinden tanıtımına geçilecektir.

15 gün sürecek olan tanıtım aşamasından sonra proje kapsamında Gönüllülük faaliyetine başvuruda bulunan genç arkadaşlar 15 gün süre içerisinde tespit edilecek ve objektif olarak değerlendirme yapılarak Gönüllülerimiz 30 gün zarfında Gönderilme aşamasına geçilecek şekilde belirlenecektir.

Proje dönemi 5 ay süreceğinden dolayı 1 ayı bu şekilde tanıtım ve görünüm faaliyetleri ile geçecek geriye kalan süre zarfında araştırmalar yapılarak Ankara içi bir seyahat acentesi ile anlaşılacak ve en uygun olacak şekilde yol biletleri temin edilecektir.

Proje döneminin üçüncü ayında Arkadaşlarımız/Gönüllülerimiz yolculukları hakkında ön bilgilendirmeler ve gidecekleri ülkeler ile ilgili gerek dil gerekse de kültürel eğitimler alarak yolculuklarına çıkacaklardır.

30 gün sürecek olan program döneminde arkadaşlarımız ve gidecekleri yerlerde bulunan proje ortağımız Sivil Toplum Kuruluşları ile irtibatta bulunularak Gerekli Psikolojik destek ve iletişim de sürekli olarak sağlanacaktır.

Projenin seyahat dönüşü sonunda arkadaşlarımızdan gittikleri ülkelerde yaşadıklarını aktarmaları ve raporlamaları talep edilecek ve bu hazırlanan raporlar derneğimizin yayınevi tarafından bastırılarak kitaplaştırılacaktır.

Tüm proje dönemi boyunca raporlamalara titizlikle devam edilecek ve proje içeriğinin başvuru formunda belirtildiği şekilde yürütülmesi amacıyla Koordinasyon ve Yönetim sorumlusu bir arkadaş proje yönetiminden ve idaresinden sorumlu tutulacaktır.

Diğer Projelerimiz